Baarnse hockeyers winnen nek-aan-nek-race en promoveren

0
118
Bob Alberts, keeper BMHC
Bob Alberts, keeper BMHC

Bob Alberts: “Dan te bedenken dat we vorig jaar ternauwernood aan degradatie zijn ontsnapt”

In de tweede klasse hockey is het beste voor het laatste bewaard in de strijd voor de tweede plaats die de weg vrij maakte voor promotie. In de allerlaatste wedstrijd trokken de Baarnse hockeyers aan het langste eind ten koste van Leusden en debuteren volgend jaar in de eerste klasse.

Bij keeper Bob Alberts stonden na een zeventig minuten lange thriller zijn tranen van blijdschap in z’n ogen. “Wat een bevrijding”, weet de 33-jarige sluitpost nog net uit te spreken voordat hij door zijn hockeyende maatjes na de uitwedstrijd tegen Zevenaar uitgebreid wordt gefeliciteerd.

Keihard
“Dan te bedenken dat we vorig jaar ternauwernood aan degradatie zijn ontsnapt.” Nog mooier is dat de hockeyers na de 1-5 overwinning tegen het Gelderse collectief voor het eerst sinds de oprichting in 1965 van de Baarnse Mixed Hockey Club volgend seizoen zijn ingedeeld in de eerste klasse. “We hebben dit jaar keihard gevochten. Aanvankelijk was het niet eens de bedoeling om dit jaar te promoveren. Het liep dus anders.”

Ongelukkig
Na de winterstop wilden de Baarnse hockeyers volgens Alberts lang meedoen in het gevecht om de tweede plaats. Het werd tien wedstrijden lang een nek-aan-nek-race tussen de hockeyers van Leusden en Baarn. Even denkt Alberts terug aan het seizoen waarin sterke wedstrijden werden afgewisseld door nachtmerries, zoals de thuiswedstrijd tegen Bully. “We waren ervan overtuigd dat we de tweede plaats konden verdedigen. Niet dus. We verloren heel ongelukkig met 3-4. Ik zie de winnende treffer nog onder mijn legguards doorgaan. Door dit verlies was het stuivertje wissel met Leusden dat op haar beurt vorige week weer ongelukkig verloor van de Groningse Studs. Maar ja, dan moet het nota bene in de laatste wedstrijd allemaal gebeuren. We hebben vandaag de tweede plaats met verve verdedigd. Straks gaan we met de bus die we hebben gehuurd weer terug naar de club. Het wordt een feest.”

Feestje
Als de rook na het promotiefeestje is opgetrokken zal het team onder leiding van de succescoach Robbert Woudstra de piketpaaltjes slaan om de plannen in de eerste klasse te ontvouwen. “Het team blijft gelukkig intact”, weet Alberts. “Kijk, gezien mijn leeftijd zal ik niet snel meer een promotie meemaken. Straks heb ik concurrentie van een talentvolle sluitpost die vanuit de jeugd een overstap maakt. Maar dat geldt ook voor de veldspelers. De club heeft veel jong talent opgeleid. Dat is een goede ontwikkeling om binnen afzienbare tijd door te stoten naar de overgangsklasse. Maar eerst gaan we een feestje vieren.”

Tekst: Redactie Eemland 1