IJsselmeervogels bereikt hoofdtoernooi KNVB-Beker

0
28
voetbal
voetbal

IJsselmeervogels heeft het hoofdtoernooi van de KNVB-Beker bereikt. Na een come-back wonnen ze in Assen van 2e divisionist ACV met 2-5.
In de 10e minuut kwam de ACV op voorsprong door een schot van Spijkerman. Maar twee minuten later scoorde IJsselmeervogels de gelijkmaker. ACV was in de eerste helft iets beter, maar IJsselmeervogels liet af en toe blijken alert te zijn.
Na de rust kwam IJsselmeervogels niet goed voor de dag. Vier minuten na rust was het Spijkerman die zijn tweede doelpunt maakte toen hij uit een vrije trap binnenkopte: 2-1 achterstand. Azzedine Dkidak maakte daarna met een pegel van grote afstand de gelijkmaker. Dat hakte erin bij ACV. Jim Beers maakte daar drie minuten later gebruik van en zette IJsselmeervogels op voorsprong.
De wedstrijd was eigenlijk al beklonken toen Dkidak tien minuten voor tijd de 2-4 maakte. Wolfs probeerde nog te redden, maar speelde de bal recht voor de voeten van Dkidak. Hij twijfelde niet en het was Van Hees die de kers op de taart zette met de 2-5.