DARP competitie 2024 ten einde

0
15

Foto Harry van ’t Veld

Afgelopen zaterdag, 12 oktober, vond de traditionele afsluitende Herfstrace van de DARP-competitie plaats. Onder een ietwat waterig zonnetje en matige wind gingen 29 schepen van start voor deze laatste race van het seizoen, die zoals gebruikelijk werd gevolgd door een feestelijke prijsuitreiking in het clubhuis.
De aak de Heksenketel was onverslaanbaar en won de wedstrijd. In de botter-klasse om de winst ging de HN3 als eerste over de streep. Opvallend was ook de groeiende klasse van ‘overige schepen. Waar eerdere jaren slechts enkele schepen meededen, waren er dit keer zes deelnemers, met de BU34 als winnaar.

Een bijzondere deelnemer dit jaar was de Marker Vissersjol MK20, een waar museumstuk gebouwd in het Nederlands Openluchtmuseum door Henk van Halteren, oud-eigenaar van Scheepstimmerwerf Nieuwboer. Dit schip, een toonbeeld van ambachtelijk vakmanschap, behaalde een zesde plaats in haar klasse.

De winnaars kregen het iconische Botterzakmes overhandigd, een kunstwerk ontworpen door Tjalling van Halteren, gemaakt van lokale materialen en reparatiehout van de scheepstimmerwerf Nieuwboer.