17.1 C
Amersfoort
vrijdag 7 oktober 2022

Over EEMLAND1

De “Stichting Streekomroep Eemland 1” (hierna “Eemland 1) is in december 2020 voortgekomen uit de lokale omroepen in Amersfoort en Leusden (EVA), Baarn (RTV Baarn), Bunschoten – Spakenburg (Lokale Omroep Spakenburg, de LOS) en Soest (Radio Soest). Eemland 1 is lid van de “Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen” (NLPO), de brancheorganisatie van lokale en streekomroepen.

Eemland 1 wil de inwoners van Eemland voorzien van nieuws en actualiteiten op velerlei terreinen; variërend van politiek tot cultuur en van religie tot sport. Zij wil het publiek bereiken, boeien en binden met inzet van radio, televisie en de verschillende online-mogelijkheden. Programma’s worden vrijwel uitsluitend gemaakt door vrijwilligers, hetgeen overigens niet wegneemt dat het werken op een professioneel niveau hen steeds voor ogen staat.

Zoals gebruikelijk is bij een recent opgerichte organisatie wordt ook deze website in de komende maanden doorontwikkeld.

Het RISN nummer van Eemland 1 is: 8620.12.910

Beleidsplan

We hebben als nieuwe streekomroep Eemland1 een aanvraag gedaan bij het Commissariaat voor de Media voor een nieuwe zendmachtiging voor de gemeente Amersfoort, Leusden, Soest, Spakenburg en Baarn. We hebben hiervoor een beleidsplan gemaakt: