In samenwerking met het Bureau Regio Amersfoort organiseert de Vereniging Eemland300 een Energiedialoog over de keuzes van geschikte plekken voor het aanleggen van windturbines en zonnepanelen.
Dekomende maanden moeten de gemeenten Amersfoort, Eemnes, Bunschoten, Baarn, Soest, Leusden en Woudenberg aan de regering laten weten op welke lokaties in de regio deze duurzame energie opgewekt zou moeten worden. Dat is een besluit met belangrijke consequenties voor de inwoners. Om belangstellende inwoners meer inzicht te geven in de voors en tegens van windmolens en zonneweides wordt een Energiedialoog georganiseerd op donderdag 21 januari van 19.30-21.45 uur. De burgemeester van Eemnes, Roland van Benthem, geef een aftrap voor de dialoog.
Sprekers zijn: M. Pieters (Bureau Regio Amersfoort) met de stand van zaken over haalbare plekken voor wind- of zonne-energie, G. de Vries (Natuur en Milieufederatie Utrecht) over hun visie op de plaatsing van wind- en zonne-energie en K.J. Fernhout over de mix van zonne- en windenergie (Stedin). Vervolgens is er een panel: Collectief Eemland (R Stalenhoef), Energie Samen (M. Kamphorst) en Natuurmonumenten (G. Lemmen) reageren op de eerdere bijdragen.
Na deze verhalen zal er gelegenheid zijn voor vragen en gesprek tussen sprekers en deelnemers.
Via een enquête programma krijgen de aanwezigen de gelegenheid hun opvattingen kenbaar te maken.
Vanwege het coronavirus kan er geen „fysieke” bijeenkomst geregeld worden. Daarom is er gekozen voor een webinar video discussie.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op: communicatie@eemland300.nl onder de vermelding „RES”.