Steeds meer mensen in Nederland hebben door de coronacrisis niet voldoende te eten. De nood wordt steeds hoger en het Rode Kruis wil graag nog meer mensen van een dagelijkse maaltijd kunnen voorzien.Daarom start vandaag de actie ‘Maaltijd voor een ander’ en is Giro 7244 geopend.
Door de coronacrisis valt er voor een grote groep mensen inkomen weg. Sommigen van hen kunnen ook niet terecht bij verschillende hulpinstanties, omdat ze net buiten de criteria vallen. De nood wordt steeds hoger en steeds meer mensen hebben nauwelijks nog geld om voedsel te kopen.
De hulp die het Rode Kruis aan deze mensen kan bieden moet worden opgeschaald, zegt Rode Kruis-directeur Marieke van Schaik: “We kunnen de meest kwetsbare mensen in Nederland in deze moeilijke tijd niet in de kou laten staan.”
In de afgelopen maanden deelde het Rode Kruis al meer dan 25.000 boodschappenkaarten en 25.000 voedselpakketten uit in Nederland. Met de actie ‘Maaltijd voor een ander’ willen ze nog veel meer mensen steunen die in deze crisis zelf maar nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden. Met uw hulp kunnen zij zorgen dat minimaal 3000 mensen de rest van dit jaar elke dag een maaltijd hebben.
Een klein bedrag maakt al een groot verschil. Met 2 euro steun je iemand met één warme maaltijd. Voor 3,50 euro heeft iemand een warme maaltijd én ontbijt of lunch.
Bij de start van deze actie, op 12 oktober, hoopte het Rode Kruis met de hulp van Nederland voor 189.000 maaltijden te kunnen zorgen. Dat doel is in een paar dagen tijd al bereikt, door de hartverwarmende reacties en donaties. Uw donatie helpt het Rode Kruis om de voedselhulp uit te breiden.
Helpt u mee? Doneer via www.rodekruis.nl/maaltijd.