Eens in de drie jaar wordt de Gemeenteprijs uitgereikt aan een inwoner, organisatie of instelling die een actieve bijdrage levert aan de samenleving van Bunschoten. In 2018 werd deze prijs gewonnen door de Truckersdag. Dit jaar vindt de uitreiking van de Gemeenteprijs plaats op woensdag 6 oktober, met als bijbehorend thema ‘Het verschil maken’.

Het verschil maken is een ommekeer, een essentiële verandering. Vaak maken mensen of instellingen het verschil zonder per se in de publiciteit te (willen) komen. Juist nu is het moment om deze naar voren te halen en in de schijnwerpers te zetten.
Wie of wat maakt volgens u écht het verschil voor de gemeente Bunschoten, doet meer dan verwacht wordt en zorgt voor verandering? Dat kan een persoon zijn, een groep mensen, een vereniging of stichting of een organisatie die zich extra heeft ingezet voor de samenleving. Wat zou er bijvoorbeeld gebeuren als die perso(o)n(en) of instelling(en) er niet meer zijn? Kent u zo’n persoon of organisatie die zijn of haar doel met passie nastreeft? Meld diegene dan aan voor de Gemeenteprijs. Via het aanmeldformulier op www.bunschoten.nl/gemeenteprijs kunnen inwoners, instellingen en/of organisaties zich aanmelden en anderen voordragen. Aanmelden kan tot en met woensdag 26 mei.