Na jarenlange pogingen is het nu gelukt; Serious Request komt dit jaar naar Amersfoort. Ondanks de weer aangescherpte coronamaatregelen, hoopt de organisatie van het evenement mensen samen te brengen en te verbinden. Dit moet gebeuren vanuit de ‘uitvalsbasis’ die zich vestigt bij De Nieuwe Stad. Hoe het evenement er precies uit komt te zien, is nog onbekend. Ook over de datum is nog niet gesproken, maar dit zal waarschijnlijk in de week voor kerst plaatsvinden.

Wel is dinsdagochtend door 3FM bevestigd dat Amersfoort er eindelijk in is geslaagd om het evenement naar de gemeente te halen. Tijdens de jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender NPO 3FM hopen dj’s zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Zij doen dit door een show te presenteren, waarbij dj’s de hele dag verzoeknummers draaien in ruil voor een donatie. Ook worden er op locatie acties georganiseerd. Het Wereld Natuur Fonds is in 2021 het goede doel waarvoor 3FM Serious Request zich inzet. Dit werd in de ochtendshow Sanders Vriendenteam bekendgemaakt. Serious Request is groot geworden door het glazen huis, waar vanuit dj’s dagenlang een show maakten en er duizenden mensen omheen stonden. Van dit concept is de organisatie sinds 2018 afgestapt.

Of dit straks in Amersfoort ook het geval is, kon de organisatie dinsdagochtend nog niet zeggen. Mogelijk komt er opnieuw een aangepaste editie en dat is een hard gelag voor de stad. Zo is het geen geheim dat burgemeester Lucas Bolsius al langer hoopte Serious Request ooit naar de stad halen. Dat dit nu midden in een coronacrisis is gelukt en er hoogstwaarschijnlijk strenge maatregelen zullen zijn, mag volgens de gemeente de pret niet drukken.