Op donderdag 8 juli 2021 reikte burgemeester Lucas Bolsius een Stadsoorkonde uit aan Voetbalvereniging Hooglanderveen. Zij ontvingen de Stadsoorkonde tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan.
Voetbalvereniging Hooglanderveen is een betrokken, sportieve en gastvrije vereniging. Op 17 juni 2021 bestond de vereniging 75 jaar. Herman Mossink, Eef Mulder en Willem Tomassen waren de grondleggers van de voetbalvereniging. Op de huidige locatie aan de Willem Tomassenlaan is de club snel gegroeid van 450 leden naar bijna 1500 leden. Ondanks de snelle groei is de vereniging zich  blijven ontwikkelen.

Zowel sportief met oog voor ontwikkeling op ieders niveau, als maatschappelijk in diverse projecten met de buurt. De vrijwilligers zijn van grote waarde voor de vereniging. Voetbalvereniging Hoogland slaagt erin voetbalspelers en voetballiefhebbers uit de regio voor langere tijd aan zich te binden. Het college van B&W heeft grote waardering voor hun bijdrage aan de voetbalsport en daarmee aan de sportieve identiteit van Amersfoort en Hooglanderveen.