Aanstaande woensdag 18 november start de eerste opleidingstestlocatie in Amersfoort bij de school voor Gezondheidszorg en Welzijn op de Leusderweg in Amersfoort. Deze testlocatie zal worden bemenst door ervaren en medisch opgeleide verpleegkundigen, samen met studenten. Praktijkonderwijs spot-on dus! Deze inhouse testlocatie stelt MBO Amersfoort daarnaast in de gelegenheid om haar studenten en medewerkers al binnen een kwartier te testen. Dit komt de veiligheid ten goede. Met als doel om het onderwijs zo goed mogelijk doorgang te laten vinden.

De testlocatie is een samenwerking tussen MBO Amersfoort, Company & Company en het medisch team van SMA kliniek Midden Nederland. Er wordt een door de RIVM goedgekeurde Roche sneltest gebruikt. Het betreft een neustest die test of iemand besmettelijk is op het moment van de test. MBO Amersfoort biedt haar studenten en medewerkers de test (ter waarde van EUR 40,- ) de eerste twee keer gratis aan. Hiermee hoopt de school haar mensen en studenten te stimuleren de test te doen wanneer zij klachten krijgen.

De locatie is daarnaast open voor mensen uit Amersfoort. Zij kunnen zich voor EUR 40,- snel laten testen. De testlocatie is open van 08.30 uur tot 17.00 uur en bevindt zich in een ruimte aan de zijkant van de school aan de Leusderweg. Daardoor hoeven mensen de school niet in en kan er een goede routing gemaakt worden die voorkomt dat er te veel mensen bij elkaar zijn. Zo houden wij ons aan de RIVM richtlijnen.