Dit najaar start de lezingenreeks Blikopeners in de Bibliotheek Bunschoten. Na succesvolle edities in Leusden en Baarn is nu ook Bunschoten aan de beurt. Blikopeners is een reeks lezingen die maandelijksplaatsvindt. De spreker komt uit de regio of er wordt over een lokaal thema of verhaal verteld. Hieronder een korte samenvatting van het programma en de sprekers.

21 september

EMMY VAN TWILLERT – OOK EMMY RAAKT NIET

Soms neemt je leven een onverwachte wending. Dat gebeurde bij Emmy van Twillert toen ze bij de Lokale Omroep Spakenburg terecht kwam. Ze vertelt over de hoogtepunten en de bijzondere gebeurtenissen van deze loopbaan.

19 oktober

GABY MISURACA- KALMANN – HET KAN ALTIJD ERGER

Het leven van Gaby kent in een korte tijd chaos, haar moeder komt bij haar in wonen, haar muziekschool aan huis brand af en ze loopt een dwarslaesie op. Toch blijft ze positief. Hoe doe je dat, als alles tegen lijkt te zitten?

23 november

MELIS VAN DE GROEP – VAN VERLEGEN JONGEN NAAR BESTUURLIJK BOEGBEELD

Het levensverhaal van Melis begint met de verwondering dat een heel verlegen ventje op een plek als bestuurlijk boegbeeld in zijn eigen gemeenschap terecht mocht komen. Ontdek het unieke verhaal van onze burgemeester.

Praktische informatie

Tijd: 11:30-13:00 uur

Locatie: de Bibliotheek Bunschoten

Kosten: gratis

Inclusief lunch Na de lezing is er een kleine lunch gesponsord door Rotary Spakenburg. Vanwege de aankopen stelt de organisatie het op prijs als je jezelf van tevoren aanmeldt via de website van de Bibliotheek Eemland. Kijk voor meer informatie op: https://www.bibliotheekeemland.nl/blikopeners.html