n de periode 29 november-10 december vervangt de provincie Utrecht de verkeersregelkast en de verkeerslichten op het kruispunt van de Oostelijke Randweg (N806) met de Amersfoortseweg (N199)/Westsingelin Bunschoten.
De vervanging is nodig omdat het materieel aan het eind van zijn levensduur is.
De werkzaamheden starten op maandag 29 november om 09:00 uur en duren tot en met vrijdagmiddag 10 december. De aannemer werkt op doordeweekse dagen, tussen 07:00 en 16:00 uur.
Tijdens de werkzaamheden zijn de rijbanen versmald en wordt het verkeer met tijdelijke verkeerslichten geregeld. Op drukke momenten kan dit zorgen voor hinder en vertraging.
De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee.
Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment.
In de nieuwe regelkast is een softwarevoorziening opgenomen die slim en op maat kan inspelen op elke verkeerssituatie. Dus niet alleen op de reguliere situaties overdag en in de spits, maar ook op afwijkende situaties, bijvoorbeeld bij calamiteiten. De regeling wordt aangesloten op de regionale verkeerscentrale in Huis ter Heide. Van hieruit wordt het netwerk van verkeerslichten beheerd.