De maandelijkse vogeltelling op de Westdijk gaat voorlopig niet door vanwege werkzaamheden. Volgens opgave van de gemeente duurt deze sanering het grootste gedeelte van 2021.

Als noodoplossing hebbenmax. 14 IVN-leden per keer de gelegenheid om op de eerste maandag van de maand de telling uit te voeren. Dit om te voorkomen dat de al bijna 20 jaar durende tellingen worden onderbroken. Om het onderlinge contact niet te laten verslappen en omdat het heel gezellig, leerzaam en onderhoudend is, stelt Wim Smeets voor om op een andere plaats een telling te houden, totdat wij weer op de Westdijk terecht kunnen.
Zoals altijd op de eerste zaterdag van de maand
De plaats die hiervoor is uitgekozen is het natuurgebied de Zwarte Noord van Natuurmonumenten, gelegen aan de Eemdijk (tussen de huisnummers 128 en 132 in) in Eemdijk. Men kan hier de auto parkeren en ten noorden van huisnummer 132 gaan tellen, bij de afrit naar het natuurgebied. Het gebied is in het voorjaar en de zomermaanden druk met allerlei soorten vogels en in de wintermaanden tamelijk leeg. Zie de bijgevoegde foto’s voor de locatie in Eemdijk.

Dus: ben je geïnteresseerd en wil je de uitnodiging en het resultaat ontvangen, stuur dan een email naar Hayo Nijenhuis hayoni@outlook.com . Je hoort dan ook wanneer deze telling start.

Men zorgt dat de tellijsten van de Zwarte Noord worden toegestuurd aan alle mensen die normaalgesproken ook de resultaten van de tellingen op de Westdijk toegestuurd krijgen.

Bij te weinig belangstelling gaan de tellingen bij de Zwarte Noord niet door.